Veelgestelde VragenEnkele veelgestelde vragen

Wat zijn de kosten van de behandeling?
De kosten van de haarimplantatie kunnen worden bepaald tijdens het consultgesprek met de haarchirurg. Deze exacte kosten zijn namelijk afhankelijk van de gebruikte techniek en het aantal te transplanteren follicular units. Er zijn geen ziektekostenverzekeraars die de behandeling met als oorzaak erfelijke haaruitval (alopecia androgenetica) vergoeden. Bij andere oorzaken kunt u het beste navraag doen bij uw ziektekostenverzekeraar.


Welk haar wordt voor een transplantatie gebruikt?

Ook al is de kaalheid al behoorlijk ver gevorderd, er blijft altijd een hoefijzervormige rand van haar aanwezig. Dit is het 'donorgebied'. Uit deze rand van haar wordt een reepje huid met haarzakjes weggenomen om vervolgens verplaatst te worden naar de kale plek, het 'receptorgebied'.
Betaling in termijnen mogelijk bij de Kliniek in Istanbul Turkije?
Tot onze spijt is bij ons gespreide of termijnbetaling niet mogelijk.

Welke aandachtspunten zijn belangrijk voor de behandeling?
Indien de haarchirurg Minoxidil heeft voorgeschreven begint u deze lotion 2 weken voor de behandeling 2 maal daags aan te brengen op instructie van de haarchirurg. U dient bloedverdunnende medicijnen 1 week voor de behandeling te staken, gaarne wel in overleg met uw behandelend specialist. Graag uw haren van het achterhoofd niet zelfstandig knippen of scheren. Indien deze rond de 3 cm zijn zal het litteken na de behandeling bij de FUT methode niet zichtbaar zijn. Tevens verzoeken wij u op de dag van de behandeling uw haren te wassen en geen producten te gebruiken, zoals wax, spray e.d.

Op de dag van de behandeling kunt u het beste kleding dragen met voorsluiting zodat u na de behandeling geen kleding over het hoofd brengt. U hoeft niet nuchter te zijn voor de behandeling en wij raden u dan ook aan om een goed ontbijt te nuttigen voordat u komt. Uiteraard verzorgen wij u voor de rest van de dag en zal het u aan niets ontbreken. Wij raden aan om eventueel uw mp3 speler of een boek mee te nemen, zodat u wat afleiding heeft tijdens en in de pauze van uw behandeling.

Onze kamers zijn uitgerust met TV, internet en privé badkamer. U kunt desgewenst een hoedje, ruim petje, sjaaltje of ander hoofddeksel meenemen daar uw hoofd ingezwachteld zal worden na de behandeling. Het is niet medisch 
verantwoord en dus niet toegestaan om zelfstandig naar huis te gaan na de behandeling. Regelt u dus a.u.b. op voorhand vervoer.

Kan ik na de behandeling meteen weer aan het werk?
We raden onze patiënten altijd aan om minstens 1 à 2 weken na de behandeling vrij te nemen, aangezien er vorming van wondkorstjes en roodkleuring van de hoofdhuid zouden kunnen ontstaan die tot ca. 10 à 12 dagen na de behandeling kan aanhouden. Er zou doorgaans 2 à  3 dagen na de behandeling eveneens een zwelling (oedeem) aan het voorhoofd en/of de zijkanten van het aangezicht kunnen optreden die ongeveer na 7 à  8 dagen verdwijnen zal. De aanbevolen rustperiode na de behandeling is daarom 2 weken.

Is een haartransplantatie pijnlijk?
We gebruiken elke mogelijke techniek voor een nagenoeg pijnloze behandeling. De behandeling vindt plaats onder lokale verdoving en een groot gedeelte van de patiënten is zo relaxed dat zij slapen tijdens de behandeling. Veel patiënten beschrijven de ingreep als niet pijnlijk, wel hebben zij afhankelijk van de gebruikte techniek last van wondpijn bij het litteken. U krijgt na de behandeling instructies omtrent het gebruik van pijnstillers.

Hoeveel dagen na de behandeling kan ik mijn werkzaamheden hervatten?
In principe kunt u, afhankelijk van de behandelingsmethode en individuele verschillen in belasting, binnen een paar dagen uw normale werkzaamheden hervatten. Tijdens uw consult kunnen wij uw individuele situatie inschatten en advies geven. Ons advies is om 4 weken lang niet deel te nemen aan sport of andere zware inspanningen. Zon dient u tot zo’n drie maanden na de behandeling te vermijden, uw huid kan namelijk zeer gevoelig reageren. U kunt eventueel een petje dragen om uw huid te beschermen tegen de zon.

Hoelang duurt het voordat de getransplanteerde haren beginnen te groeien?
De eerste twee weken na de behandeling zullen er korstjes en ronde puntjes zichtbaar zijn op het gebied waar de follicular units zijn geplaatst. Na twee weken zijn de meeste korstjes verdwenen en zijn de meeste getransplanteerde haartjes uitgevallen, dit is een normale reactie van het haarzakje op de behandeling. De haren zijn eerst nog erg dun en vlassig van structuur maar zullen geleidelijk aan steeds dikker en steviger worden. Het eindresultaat van de behandeling zal pas na één jaar definitief zijn.

Is het na de behandeling zichtbaar dat ik een haarimplantatie heb ondergaan?
De verkleuring van de hoofdhuid blijft een tiental dagen zichtbaar. De korstjes met de stoppeltjes verdrogen mooi en verdwijnen na 10 à 12 dagen door het wassen en spoelen. Hierna is het in principe niet meer zichtbaar.

Zullen alle getransplanteerde haren blijven groeien?
In principe zullen alle getransplanteerde haarfollikels nieuwe haren produceren die voor de rest van het leven zullen blijven groeien. Toch zijn er steeds uitzonderingen op de regel. Dit komt gelukkig slechts zelden voor.

Wat mag ik met de nieuwe haren doen?
In principe mag je er alles mee doen. Het gebruik van hairspray, gel en lak zijn na 4 weken geen probleem meer. Wil je je haar kleuren? Dan wacht je best een zestal weken.

Zijn er veel vrouwen die een haartransplantatie laten uitvoeren?
Ongeveer 20% van onze patiënten zijn vrouwen. Door de enorme evolutie van de eigen haartransplantatie en daarmee ook de sterke verbetering van de resultaten laten steeds meer vrouwen een haartransplantatie uitvoeren.

Waarom moet het gebied waar de haarwortels worden ontnomen geschoren worden?
Dit is nodig omdat onze micro-instrumenten van 0,60-0,80 mm over het haartje moeten geschoven worden, dit lukt niet bij lange haren. Voor kleinere sessies, tot ongeveer 700-900 grafts, kunnen wij een strip scheren in het donorgebied. Hierdoor hoeft het hoofd niet volledig geschoren te worden.

Blijven er littekens zichtbaar?
In tegenstelling tot andere haartransplantatie methoden, laat een FUE haartransplantatie geen zichtbare littekens achter, noch in het donorgebied, noch in het gebied waar de haren worden geïmplanteerd. Niemand ziet dat u een haartransplantatie heeft laten doen, zelfs niet als u uw haar millimetert. Het grootste instrument dat we momenteel gebruiken is 0,80 mm in doorsnede.
De littekens zijn zo klein dat ze enkel kunnen gezien worden onder sterke vergroting.

Wat kan ik doen om haarverlies te stoppen?
Er bestaan 2 middelen die internationaal gebruikt worden om haarverlies tegen te gaan of te vertragen.Voor zover wij weten bestaan er nog geen producten of medicatie die nieuwe haargroei kunnen realiseren.De 2 producten waarvan wij overtuigd zijn dat ze bij de meeste patiënten positieve resultaten geven zijn:
  • Propecia of Finasteride
  • Minoxidil 5% voor mannen of 2% voor vrouwen 

Propecia is een medisch product. U dient zich hiervoor tot uw dermatoloog of huisarts te wenden voor meer informatie. Minoxidil kan u bij elke apotheker verkrijgen zonder voorschrift. 
DE WEBSITE IS ERG TRAAG! HIERAAN WORDT GEWERKT!
U dient 1 minuut te wachten, dan krijgt u compleet home pagina tevoorschijn! ONZE EXCUSES VOOR HET ONGEMAK!